Artistieke Vorming


Wat is Artistieke Vorming (ArVo)?

In het vak ArVo is het belangrijk dat elk individu op het vlak van kunst en cultuur de nodige inzichten krijgt. Daarom ligt de focus hier voornamelijk op het proces, dus niet zozeer op het product. De lessen zullen voornamelijk projectmatig/thematisch worden aangeboden om zo leerlingen hun blik te verruimen en hen nieuwe artistieke domeinen te laten ontdekken.

Binnen dit project staan vooral muziek en beeld centraal. De andere muzische domeinen zoals woord/drama, dans en media kunnen hierin een mooie aanvulling bieden. Om de leerlingen allemaal de nodige kansen te bieden zal er afgewisseld worden tussen deze verschillende domeinen. De projecten die aangeboden worden zullen voortdurend op elkaar afgestemd zijn vanuit het beschouwen (kijken), creƫren (doen) en reflecteren (nadenken over hun eigen manier van handelen).

Planning schooljaar

Halfjaarlijks wisselen we de lessen af tussen 1u beeld of 1u muziek. Deze werkwijze is nieuw voor het vak ArVo. Op deze manier kunnen we meer projectmatig werken en krijgen we de kans om de leerlingen beter te leren kennen.

De planning vinden jullie zo snel mogelijk terug in jullie vakkennieuws op Smartschool!

Materiaal

We werken met geen vaste cursus maar met een kaftje waarin jullie gaan brainstormen, schetsen en eventuele werkblaadjes gaan in opbergen. Dit kaftje heb je steeds bij tijdens de les Artistieke Vorming, zowel bij het muzische als beeldende gedeelte.

2021 Sil'Art Vrije Sint-Lambertusscholen Westerlo | Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin